chair_bigger_1

Specialisme zorgt voor kwaliteit

Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen.

Dit zijn de volledige protheses die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is. Maar ook partiële- of frameprotheses die wel met een verwijzing van uw tandarts vervaardigd  kunnen worden.

Voor een prothese op implantaten kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Meer informatie vind u hier.

Uitgangspunten en informatie

Gebruik onderstaande tabbladen om meer te lezen over de diverse behandelingen.

Als gevolg van het voortschrijdend slinken van de beide kaakhelften kan uw gebitsprothese los gaan zitten. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Wij bieden graag hulp
Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van het gebit wordt dan een “voering” aangebracht(rebasing) waardoor de gebitsprothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie.

Een immediaatprothese is een prothese die onmiddellijk na het verwijderen van de laatste tanden en kiezen wordt geplaatst.

Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband fungeert voor de wonden. Voor meer informatie, klik hier voor de downloadpagina.

Het komt steeds vaker voor dat men niet alle tanden, maar slechts één of enkele gebitselementen verliest. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. De te vervaardigen voorziening zal een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past.

Wij kunnen,in samenwerking met uw tandarts,een partiële prothese voor u vervaardigen. Echter, wij kunnen de vervaardiging pas starten als uw tandarts uw bestaande tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle blijkt dat de extra belasting geen problemen zal opleveren.

Welke soorten gedeeltelijke prothesen bestaan er?

  • de kunststof plaatprothese met of zonder klammers (haakjes)
  • de frameprothese

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen. In de meeste gevallen is een afspraak niet nodig en kunt u uw reparatie aanbieden op een tijdstip dat u het beste uitkomt.

  • Als u een reparatie brengt, streven wij ernaar om deze in 2 à 3 uur klaar te hebben.
  • Wist u dat een reparatie en een rebasing van een volledige prothese voor 90% wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Waarom kiezen voor ons?

  • Gediplomeerde medewerkers en jarenlange ervaring.
  • Lid van de ONT (Organisatie van Nederlandse Tandprothetici).
  • Wij werken samen met zeer kundige partners en gebruiken hoogwaardige producten.
  • Lees eens de reacties van klanten op Independer.
  • Maak vrijblijvend en kosteloos een afspraak.

Meningen cliënten

Heb een een klikgebit laten maken en dit paste uitstekend. Probleemloos vanaf het begin. Ook hele goede nazorg. Nog 1 keer langs geweest maar het was eigenlijk niet nodig.
G.J. Pijfers
Een bedrijf met vakmensen. Men neemt alle tijd voor informatie en vragen. Fijn in de omgang. De afspraken werden altijd op het afgesproken tijdstip nagekomen. Kortom: een bedrijf om zeker aan te bevelen.
C. Willemstein